top of page

Őszi Pedagógiai Napok Iskolánkban


A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2018. november 19-23. között szervezi meg az Őszi Pedagógiai Napokat, amelynek kiemelt témája az Átmenetek pedagógiája. A rendezvénysorozat keretében egy héten át konferenciaprogramokat, szakmai napokat, előadásokat, műhelyfoglalkozásokat, bemutatóórákat és bemutató foglalkozásokat látogathatnak az érdeklődő pedagógusok.

Ebben az évben iskolánk is csatlakozott a rendezvénysorozathoz, 2018. november 23-án pénteken 13:30-tól várjuk az érdeklődőket iskolánkba.

Rendezvényünk témája: Az Erasmus és az eTwinning mint intézményi innovációs eszköz az átmenetek támogatásában

Helyszín:

Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium 1026 Budapest, Pasaréti út 191-193.

A részletes program:

13:30-14:00 Regisztráció 14.00-14:15 Megnyitó - T. Zuggó Tünde intézményvezető 14:15-14.30 Bevezető - Bem Tímea Erasmus+ projekt-koordinátor 14:30-15:00 Az eTwinning, mint az európai iskolák közössége - Földi Anita Budapesti eTwinning Nagykövet 15:00-15:25 Szünet, büfé 15:30-16:00 Szekciók, workshopok:

1. Az Erasmus program mint intézményi innovációs eszköz - Az Erasmus program mint a pedagógus életpályaépítés jó gyakorlata Az évek során szerzett tapasztalatainkról, a mobilitások diákokra, pedagógusokra, intézményre, a szervezeti kultúrára, az innovációs attitűdre gyakorolt hatásáról, valamint módszertani ötleteinkről hallhatnak az érdeklődők a konzultációs lehetőséggel egybekötött előadáson. A workshopot elsősorban intézményvezetőknek, tanároknak ajánljuk. Előadó: Dürrné Rákos Zsuzsanna középiskolai angol nyelv és angol célnyelvi civilizáció tanár 2. Átmenet a digitális oktatás világába – Tanulási célok, motiváció a középiskolában

A workshopon bemutatásra kerülnek a web 2.0-ás alkalmazások és azok gyakorlati felhasználásának lehetőségei a tanítási-tanulási folyamatban. A résztvevők megismerkedhetnek néhány konkrét megvalósított ötlettel, amelyekkel vonzóbbá, élményszerűbbé tehetők a tanórák, illetve bepillantást nyerhetnek applikációk projektmunkában történő felhasználásába. A programot elsősorban általános és középiskolai tanároknak ajánljuk. Előadó: Takátsné Lutz Ildikó matematika-fizika szaktanár 3. eTwinning jó gyakorlatok bemutatása – Az angol nyelv tanulásának segítése eTwinning projektekkel A workshop szemlélteti, hogyan lehet kiépíteni és fenntartani hosszútávú nemzetközi projektmunkát alsó tagozatos diákokkal. Személyes példákkal megmutatja, hogyan segíti egy alsós, általános tanrendű osztályban az idegen nyelv tanulásának motivációját az eTwinning. Néhány ötletet láthatnak arra, milyen web 2.0-ás eszközzel lehet rögzíteni és megosztani egy projekt produktumait. A programot óvodapedagógusoknak és általános iskolai tanítóknak ajánljuk. Előadó: Földi Anita általános iskolai tanító, eTwinning Nagykövet

16.00-16:30 Networking, konzultáció, kérdések

A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a hivatalos weboldalon az adott programcsoport alatti linken érhető el.

Iskolánk programja a Kiemelt Programok között található, a legalsó időpontban.

Szeretettel várjuk iskolánkban!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page