top of page

Brighton


2016 júliusában The English Language Centre iskola által szervezett Language, Methodology and Culture című kurzuson vettem részt. A képzés helyszíne Brighton volt. A célom a nyelvi fejlesztésen túl a módszertani kitekintés, illetve az angol kultúrába való betekintés volt.

A tanfolyamon heten vettünk részt (1 osztrák, 4 lengyel és 2 magyar). A kurzus során rendkívül felkészült és tapasztalt oktatók tartottak hangulatos, élménydús órákat. A nyelvi fejlesztés a nehezebb nyelvtani eseteken túl magába foglalta a mai angol szóhasználat érdekes példáit is. Kitűnő példákat láthattunk a tanórákon használható játékokra, filmekre, képekre, zenékre, illetve internetes játékokra. A megismert feladatok kiválóan használhatók az angol és más tanórákon is. Az elméleti oktatást mindig a gyakorlás követte, így teljes mértékben megvalósult a tapasztalaton alapuló tanulás. A tanfolyam egy microtanítással (egy jógyakorlat bemutatása) zárult.

Az iskola a délutáni és az esti órákban számos programot szervezett (kirándulások, előadások, főzőtanfolyam, mozi stb.), amelyek újabb lehetőséget adtak az angol nyelv gyakorlására.

Számomra több szempontból is hasznos volt a Brightonban töltött idő. Nagymértékben fejlődött az angol nyelvtudásom, rengeteg új ismeretet és ötletet szereztem, a közös kalandozásoknak köszönhetően pedig barátságot kötöttem több külföldi kollégával. Ezek az élmények összességében meghatározó részei lettek az pedagógusi pályámnak és életemnek.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page