top of page

Canterbury


2016. júliusában a Pilgrims Teacher Training iskola által szervezett Methodology and English Language for Primary Teachers című kurzusán vettem részt Canterburyben. Célom újfajta tanítási technikák megismerése, és az angol nyelvtudásom fejlesztése volt.

13-an voltunk a csoportban, köztük egyedül voltam magyar. Öten jöttek Spanyolországból, akik közül 3 kollégának csak az első hétre volt mobilitása, volt 2 holland, 2 szlovák, 2 kínai és 1 bolgár kolléga. Tanárunk elképesztően felkészülten és gyakorlatorientált módon vezette napról napra a csoportot. A módszertant mindig gyakorlati módon tanultuk. A használt és tanult tanítási technikák, a felkészülési stratégia a saját tantárgyaimra is átültethetők. Kiváló példákat kaptam a művészetek eszközeivel való tanításra: verssel, zenével, drámával, képzőművészettel, viccekkel. A tanórák 9 órakor kezdődtek és fél 4-ig tartottak 3 másfél órás blokkban. Ezek között egy kisebb tea és kávészünet, és egy nagyobb ebédszünettel. Délutánonként 4 órától és este 8 órától is szabadon választható előadásokra lehetett jelentkezni.

Szakmai szempontból a Gardner – féle többszörös intelligencia elmélet megismerése olyan hatást gyakorolt rám, ami új erőkkel és lelkesedéssel töltött fel a pályám iránt, a tanítás iránt. Kíváncsivá, motiválttá tett, újraélesztette a tanulás iránti vágyam. Az angol nyelvtudásom az idei és a tavalyi mobilitásnak is köszönhetően az aktív beszéd területén nagyon sokat fejlődött. A személyes kapcsolatok szakmai kapcsolattá alakítása érdekében még augusztus végén részt vettem egy eTwinning továbbképzésen. Azóta pedig egy lengyel kollégával sikeresen elindítottuk a Let’s say Hello! című eTwinning projektünket.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page