top of page

Bukarest - FuturE+ konferencia


2019. március 12-15. között a bukaresti FuturE+ konferencián vettem részt. A megbeszélések témája a 2020-ban jelenlegi formájában befejeződő Erasmus+ program folytatása volt. A 23 országból érkezett mintegy 140 résztvevő a program minden szektorát képviselte. A tapasztalatok megvitatása után a konferencia célja egy állásfoglalás megfogalmazása volt az európai döntéshozók felé, hogy mi, a programok résztvevői milyen változásokat látnánk szükségesnek. Magyarországról öten érkeztünk. A Tempus Közalapítvány képviseletében Szilágyi Róbert, Claudia Piovano az ifjúsági területről a Galileo Progetti Nonprofit Kft. képviseletében, és hárman tanárok: Szentiványi-Szeles Beáta az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium angoltanára, Szolnok Ádám a BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziumának angoltanára és jómagam a Szabó Lőrinc Iskolából.

Még csak tervekről beszélhetünk, de a tervezett változások csupa pozitívumot tartalmaznak:

- egyszerűbb pályázati űrlap készül - KA1 projektekben is lesz lehetőség diákmobilitásokra - favorizálják majd a 'blended learning' tanfolyamokat - egyre nagyobb hangsúlyt kap az eTwinning - megnövelik a teljes költségvetést és a megpályázható mobilitások számát - sport témájú pályázatokra is lesz egy külön pályázati kategória - új program készül DiscoverEU néven - 18 évesek egyénileg pályázhatnak majd 500 eurós támogatásra európai utazásukhoz - a következő hétéves periódusban lehetőség lesz egy "Charter" / "Membership Label" megszerzésére az első pályázattal, ami után egyszerűsített formában lehet a következő években pályázni

Köszönettel tartozom a Tempus Közalapítványnak, hogy lehetővé tették részvételemet a programon, és a Román Nemzeti Irodának a kitűnő szervezésért és a tartalmas szakmai programért.

Jutott idő egy rövid sétára is a belvárosban:

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page