top of page

Wimbledon


2019 augusztusában egyhetes IKT tanfolyamon vettem részt a londoni Wimbledon School of English szervezésében, melynek címe: Teaching with Technology. Az iskola családias méretű, néhány tanároknak szóló továbbképzés mellett sok általános nyelvtanfolyamot kínál, délutánonként szabadidős programokat is szervez. Biztosított számunkra fényképes diákigazolványt, illetve egész nap használhattuk az iskola számítógéptermét, a Study Centre-t.

Hétfőn reggel regisztrációval indult a nap, majd megismerkedtem csoportommal. Két tanár, Duncan MacInnes és Felicitas van Vloten tartotta óráinkat, a csoportban öten voltunk, mind különböző országokból: osztrák, olasz, bolgár, izraeli és magyar tanárok. A kis létszám lehetőséget adott, hogy jobban megismerjük egymást, és a különféle tanítási környezeteket, ahonnan érkeztünk. Azonnal létrehoztunk egy WhatsApp csoportot, ahol azóta is tartjuk a kapcsolatot. A jövőben is tudunk itt hasznos ötleteket megosztani egymással.

A kurzuson kevés elmélet mellett elsősorban a gyakorlaton volt a hangsúly. Több alkalmazást, weboldalt kipróbáltunk, néhányat csak az előadások által ismertünk meg. A lehetséges informatikai megoldások száma szinte végtelen, a széles kínálatból ki-ki ki tudja választani saját tanítási környezetében a legjobban használhatókat.

Papír alapú segédanyagot alig kaptunk, viszont nagyon hasznos weboldalakat, applikációkat, programokat ismerhettünk meg. Az elektronikus forma miatt könnyen be tudok számolni róla kollégáimnak, hogy a tanultakat a tantestület többi tagja is hasznosítani tudja, illetve disszeminációs rendezvényeinken még szélesebb körben továbbadhatom a tapasztalatokat.

Számomra a tanfolyam leghasznosabb aspektusa az angol IKT szókincsem felfrissítése volt, mivel az informatika tantárgyat angolul is tanítom, ezért is vettem részt ezen a kurzuson.

Szabadidőmben lehetőségem volt londoni városnézésre is, ahol tovább gyakorolhattam az angol nyelvet.

Felejthetetlen élményt jelentett számomra a továbbképzés és az utazás is, az Erasmus+ program támogatása nélkül nem lett volna lehetőségem külföldi tanfolyamon való részvételre.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page